Koningsdag in de regio: van koningsvliegeren tot broodbakken

Ook in Erica was er een vrijmarkt. Foto: ZO!34/Erwin Pepping

Ondanks dat de koning Emmen bezocht, gingen de festiviteiten buiten Emmen ook gewoon door. Bij de gemeente Emmen kon zelfs een kleine subsidie voor dit soort evenementen worden aangevraagd. Maar ook in de gemeente Coevorden hingen de vlaggen uit en werd de verjaardag van de koning gevierd. Onze fotografen en verslaggevers waren door de hele regio te vinden.

Lees ook: Nagenieten van Koningsdag: de hoogtepunten

Onder meer bij het jaarlijkse Koningsvliegeren in Schoonebeek. Al jarenlang een succes en zelf genomineerd voor een waarderingsprijs dit jaar. Veel te doen voor jong en oud, en ook voor onze verslaggever Niels.

Tekst gaat verder onder video

Maar ook in Klazienaveen werd volop genoten van Koningsdag, bijvoorbeeld met de vrijmarkt. Traditiegetrouw werden er kleedjes op de grond gelegd met allerlei prullaria waar mensen vanaf wilden en waar anderen dan juist weer naar op zoek waren!

Waar ook een vrijmarkt werd gehouden onder de noemer Koningsdsdagmarkt, was in het Tweelingdorp Nieuw-Amsterdam.

Uiteraard was ook in Coevorden de vrijmarkt te vinden, net als de bloemenmarkt en heel veel activiteiten voor de kleintjes, zoals broodbakken en waterspuiten met de brandweer. Onze fotograaf Caressa maakte er deze prachtige foto's van!

Naast Coevorden ging Caressa ook naar Dalen, waar eveneens genoeg te doen was voor de kids!