Bungalowpark Nordic Nature in Erica later open

Vakantievierderszijn vanaf 2026 welkom in Nordic Nature-afbeelding-Covast Real Estate

Bungalowpark Nordic Nature op het Amsterdamsche Veld in Erica opent in 2026 haar deuren. Dat is een jaar later dan gepland. Onderzoek en procedures kosten volgens projectleider Björn Mulder van Covast Real Estate meer tijd. De plannen voor het 100 hectare grote park met 400 vakantiehuisjes werd eind 2023 gepresenteerd. Het project kost ruim 200 miljoen euro en levert 200 banen op.

Zorgvuldig

Volgens is het gebruikelijk dat onderzoek en het doorlopen van procedures bij grote projecten meer tijd kunnen kosten. Mulder: ’Dat moet zorgvuldig gebeuren en valt wat tijd betreft niet altijd te voorspellen. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk beginnen met bouwen, maar een harde datum voor de bouwstart kan ik niet noemen. Duidelijk is wel dat zowel gemeente, provincie, als omwonenden en ondernemers enthousiast zijn over Nordic Nature. ‘

Golfbaan

Het park wordt aangelegd op een particulier terrein bestaande uit akkerland, watergangen, bos, heide en een zandwinplas. Het nu nog afgesloten gebied is straks voor iedereen toegankelijk om te fietsen, zwemmen of wandelen. Er komen speciale wandelroutes, speurtochten voor kinderen, stepping stones in het water en een klimroute. Ook wordt de huidige golfbaan bij de plannen betrokken.