Opbouw Koningsdag in Emmen centrum gestart

De route wordt alvast afgezet in Emmen centrum. Foto: ZO!34/Ferdy Smidt

Inmiddels zijn de eerste zichtbare werkzaamheden begonnen in het centrum van Emmen voor Koningsdag. Eerder al zagen we camera's langs de route verschijnen, maar nu wordt de route zelf ook afgezet. Daarnaast zijn heel veel parkeerplekken al afgesloten.

Lees ook: Heb jij de camera's in Emmen centrum al gezien?

Zo is vanaf maandagavond de parkeerplaats bij de Minister Kanstraat (achter de HEMA) afgesloten tot dinsdagavond 30 april, is de parkeergarage en werd zondagavond de parkeerplaats bij het Marktplein al afgesloten. Ook bleek vandaag de parkeergarage aan de Westerstraat al afgesloten, terwijl die volgens de gemeente nog tot vrijdagochtend 6.00 uur voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daarna is die alleen nog begaanbaar met een tijdelijke parkeerkaart.

Zie hier waar je wel en niet mag parkeren op en rondom Koningsdag

Ook zijn er in het centrum betonblokken geplaatst en anti-terreur blokkades die je ook in grote steden zoals Londen en Edinburgh vindt. Vooralsnog staan ze niet over de weg heen, maar aan de zijkant. Tijdens Koningsdag zullen deze blokken en blokkades wel gebruikt worden over de weg, om voertuigen tegen te houden het centrum in te gaan. Ook de eerste podia zijn inmiddels opgebouwd.