Wildlands viert geboorte van giraffe Nya

Giraffe Nya komt Emmen verkennen-Foto:Wildlands

Wildlands is een bijzonder dier rijker. Maandagochtend werd giraffe Nya geboren. Deze Afrikaanse meisjesnaam betekent "vasthoudendheid". De kleine dame heeft net als haar moeder Ayana op haar rechterschouder een vlek in de vorm van een vraagteken.

Derde jong

Dierverzorgers wisten dat de bevalling aanstaande was. Moeder Ayana stond daarom apart van de kudde zodat ze in alle rust kon bevallen. De observatiecamera in de giraffenstal filmde de geboortes. Op de beelden is te zien hoe drie andere nieuwsgierige giraffen komen kijken naar de pasgeborene. Nya is het derde jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari. De eerste dagen en nachten zijn ze goed doorgekomen en de kleine merrie drinkt goed.

Aansterken

Nya en haar moeder zijn nog niet voor bezoekers te zien want het duo moet eerst aansterken. De geboorte brengt de giraffenkudde in Emmen op acht dieren. De geboorte is goed nieuws voor de Noordelijke giraffe. Het gaat het in het wild niet goed met het dier. Europese dierentuinen hebben daarom een fokprogramma. Hierdoor kan deze diersoort in de toekomst in het wild worden uitgezet.