Erik Jager, de chef-kok van Wildlands en het Atlas Theater, heeft gisteren de eerste prijs gewonnen voor de lekkerste vegan burger van Nederland. Dit gebeurde tijdens het Nederlands Kampioenschap de Lekkerste. Jager bereidde een speciale burger, genaamd ‘Momma Dunia’. Deze burger bevat ingrediënten zoals koningsboleet (paddenstoel), aardpeer en cashewnoten.
Het kampioenschap vond plaats op de Horecava-beurs in Amsterdam. Dit evenement is bedoeld om de kwaliteit in de horeca te verbeteren en om koks aan te moedigen om nieuwe en creatieve gerechten te maken.
Naast zijn kookwerkzaamheden is Jager ook coördinator horeca en richt hij zich op het verminderen van voedselverspilling en duurzame kooktechnieken. “Concreet houdt dat in dat ik altijd aan het vooruitdenken ben met welke trends zouden kunnen komen", zegt hij. "Dus koken met bijvoorbeeld paddenstoelen en zeewier op het veganistisch vlak. En hoe je mensen, in ons geval de bezoekers en gasten, bewust blijft maken van de impact.” Jager is blij met zijn overwinning. “Mijn eerste reactie was wow. Ik mikte op een top drie plaats, maar dat ik er vandoor zou gaan met de winst, kwam toch onverwacht!”