Zijn jullie het er als gezin unaniem over eens dat er gezinsuitbreiding moet komen in de vorm van een hond? Dan is het tijd om eens flink aan het zoeken te gaan. Vooral wanneer jullie je zinnen hebben gezet op een labradoodle, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Een labradoodle is de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor er helaas dus ook verkeerde fokkers tussen zitten. Om je te behoeden voor het te veel betalen voor je hond of een hond te kopen die eigenlijk helemaal niet gezond is, hebben wij een aantal tips voor je.
Voor wie zoekt naar een labradoodle, zal versteld staan van de hoeveelheid advertentie die er op het internet staat. De één nog aantrekkelijker dan de ander. Het is dus wel belangrijk dat je voor jezelf goed kijkt welke fokker wel of niet betrouwbaar is. Ons advies is dus allereerst om wat beter onderzoek te doen naar de desbetreffende verkoper die je op het oog hebt en te kijken of ze meerdere rassen verkopen. Stel je wilt een labradoodle kopen bij een fokker die daarnaast nog 10 andere rassen te koop aanbiedt, dan is het verstandiger om even verder te kijken.
Nadat je online het nodige hebt onderzocht, is het tijd om een afspraak te plannen. Omdat je op het eerste oog niet altijd online kunt zien of iets wel of niet zuiver is, is het ook belangrijk om tijdens je bezoek je ogen en oren goed open te houden. Op het moment dat de honden alles behalve actief zijn op het moment dat je komt, dan moet er al een belletje gaan rinkelen. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor wanneer de ouders niet aanwezig zijn of toevallig net even weg zijn. Stel dat je op zoek bent naar een shiba hond, dan weet je dat deze honden flink wat beweging en dus ook ruimte nodig hebben. Zitten ze verstopt ergens achter op een erf, dan weet je dat het niet helemaal in de haak is. Laat je dan niet leiden door je emoties, maar zorg dat je nadenkt met je verstand. Dit is dan misschien voor deze pups wel enorm zielig, maar door er wel een te kopen, houd je deze fokkers wel in stand.
Het aanschaffen van een hond is net even iets anders dan het kopen van een nieuwe bank. Houd er dan dus ook rekening mee dat je niet alleen de kosten betaalt voor de aanschaf van je hond, maar ook alle toebehoren zoals een bench, riem en al het andere wat erbij komt kijken. Reken ook mee dat je hond iedere dag moet eten en ook vooral in de eerste twee jaar verschillende inentingen nodig heeft. Als laatste zijn er ook onvoorziene kosten, zoals een onverwachts bezoekje aan de dierenarts omdat je hond bijvoorbeeld last heeft van iets. Kijk dus wel goed of je deze kosten kunt dragen, zodat je hond straks niet onnodig lang rondloopt met iets, omdat je dit financieel niet (goed) uitkomt.